0 Общо (0)
ВАЖНО!
Прочети преди поръчка!
 
Здравейте приятели,
Ние от Remarketing.BG имаме удоволствието да предложим на Вашето внимание няколко вида стоки на изключително атрактивни цени в нашия онлайн магазин, а именно:
- Ремаркетирани стоки;
- Подновени (Refurbished) стоки;
- Стоки втора употреба;
Накратко ще се опитаме да разясним какво означава всяко от тези означения.
 
Ремаркетирани стоки са нови, преоценени продукти поради следните причини:
- от производствени излишъци - както знаете производителите правят план за всеки продукт, който обаче не винаги е точен. При производство на по-нов модел, производителят пуска на по-ниски цени старите модели;
- с козметични дефекти - драскотини, прах или лош търговски вид;
- от отказани поръчки - при поръчки онлайн клиентите имат право да върнат стоката в определен от закона срок. Практически стоките са почти нови, но не могат да бъдат предлагани като такива;
- с липсваща или нарушена опаковка - много често срещана причина за преоценяване на стока;
- без инструкции за употреба или липсващи аксесоари;
- демонстрационна стока от шоуруми.
 
Обновени (Refurbished) стоки са употребявани стоки, които в най-общи линии се разглобяват, тестват, неработещите елементи се заменят с нови, почистват се и придобиват търговски вид. Най-често се предлагат в неоригинални опаковки, като това не е правило (може да бъдат и в оригинални опаковки с по-лош търговски вид). Иначе обновените стоки могат да се разделят в две групи:
- Factory Refurbished - изцяло обновен от самия производител;
- Refurbished - обновен от друга фирма/търговец.
В зависимост от доставчика се предлагат с различна гаранция - от 3 месеца до 1 година.
 
Стоки втора употреба са употребявани стоки, които са тествани от наш сервиз, работещи, с ограничена (най-често 3 или 6 месечна) гаранция. Възможна е липса на компоненти от окомплектовката - кабели, батерии и други. Запитайте нашите консултанти за конкретния продукт, който желаете да закупите.
 
Какво означава характеристиката - клас А, А минус, B ?
 

Клас А : Продукти, които работят по предназначение с минимални следи от употреба, без видими забележки по дисплея, без счупвания или пукнатини по корпуса или около портовете. 

Клас А минус : Продукти, които работят по предназначение с минимални следи от употреба, възможни са незначителни, трудно забележими забележки по екрана. По корпуса или около портовете е възможно да има дребни забележки от употреба или транспорт. 

Клас B : Продукти, които са с видими забележки като неработеща батерия, екран с петна, счупена заключалка на екрана, надраскан корпус с пукнатини или счупвания по него, липсващи декоративни елементи и окомплектовка, като панти, капачета,  уплътнителни гумички, захранващи и интерфейсни кабели; същевременно работят по предназначение. 

Батерия на лаптоп 

- Дефектна батерия (Defect) – дефектна е батерията, която не е в състояние да издържи повече от 5 мин. в работен режим при хардуерен тест на RAM памет.
- Слаба батерия (Weak) – слаба батерия е тази, която не е в състояние да издържи повече от 29 мин. в работен режим при хардуерен тест на RAM памет.
- ОК батерия (OK) – батерия, която е в състояние да издържи повече от 30 мин. в работен режим при хардуерен тест на RAM памет. 

Не се взимат под внимание и не са от значение за оценка на състоянието:

- Степента на износване и употреба на продукта, както и липсата на декоративни елементи (капачета, лайсни, уплътнителни гумички и др.), която не се отразява по никакъв начин на нормалната работа на продукта.

- Наличието на дефектни пиксели - до 10 броя за целия екран.

- Следи от инвентаризационни знаци по корпуса (RSM – removed security mark).

 
В края на описанието на всеки продукт може да видите състоянието на продукта и съответната гаранция, с която се предлага. Можете да се консултирате и с нашите търговци в онлайн чата. Снимките в сайта НЕ СА на реалния продукт, а просто примерни. Ако за даден продукт има реална снимка, то тази информация ще бъде включена в описанието на продукта!